Як зібрати модну капсулу: поради стиліста

Що таке капсульний гардероб? О, це прекрасна тенденція, що захоплює модниць, мабуть, останнє десятиліття: ідея полягає в тому, щоб скласти базовий гардероб з «вічних» модних речей, а потім доповнювати його одягом і взуттям, модним у певному сезоні. При цьому ти спочатку підбираєш предмети одягу, які поєднуються практично з усім, що є в твоєму гардеробі, і з цих перехресних поєднань формуєш різноманітні щоденні образи. Як на мене, це чудова ідея!

Тому сьогодні вся наша увага буде спрямована на капсульний гардероб. Я розповім, як зібрати капсулу, як доповнити її яскравими акцентами, і що з тенденцій 2021 обов’язково має увійти до твого базового гардеробу в цьому сезоні. Почнімо якнайшвидше!

З чого почати?

Починати завжди легше з основи. Найбільш базовий одяг для капсульного гардеробу – це сукня футляр, сукня А силуету, прямі брюки, гольф з коміром під горло, класична сорочка на ґудзиках, костюмний піджак, майка на бретельках, спідниця міді кльош, однотонна футболка, тренч з поясом і сині джинси з високою посадкою. Усі ці речі варто підбирати в базових кольорах: чорному, білому, бежевому, сірому, світло-блакитному, пудровому (це правило працює і з джинсами, їм необов’язково бути саме синіми). Надалі, при підборі різних комбінацій, базові кольори та моделі будуть поєднуватися практично з усіма варіантами, які ти обереш для певного сезону.

Яскраві речі, які під все пасують

Однак, капсульний гардероб і базовий гардероб – це не одне і те саме. Поки що ми обговорили тільки основу капсули, і тепер настав час розбавити її яскравими акцентними речами, які будуть змінюватися від сезону до сезону, в залежності від тенденцій. Отже, для літа 2021 актуальні сукні з квітковим принтом на кольоровому фоні (як правило, це дрібні і польові квіти на шавлієвому, лимонному, фрезовому, небесно-блакитному і м’ятному фоні), лонгсліви в синьо-білу і червоно-білу смужку, яскраві сукні міні і короткі спідниці (особливо популярний бірюзовий, червоний, помаранчевий, фіолетовий колір), а також ніжні пастельні костюми як ділового, так і повсякденного стилю.

Силуети 2021, які не варто пропускати

Твоя капсула на літо не може залишитися без актуальних моделей! У першу чергу, це вільні сукні прямого крою, сукні трапеції, міні спідниці А силуету, спідниці напівсонце і сонце довжини мідаксі, легкі довгі сукні з шифону та шовку, комбінезони з широкими брюками, брюки палаццо з високою талією і костюми в стилі смарт кежуал. Повсякденні речі можна вибирати й у спортивному стилі: наприклад, міні сукні худі, спортивні костюми з брюками джогерами і світшоти на резинці пастельних тонів, оверсайз худі з капюшоном.